RECEPTY SE ZELENÝMI POTRAVINAMI II.
✿ ČERVENÁ ŠŤÁVA SE ZELENÝM JEČMENEM ✿
Minule jste, doufám, úspěšně zvládli váš první pokus o vpašování zelených potravin do rodinného jídelníčku. Na salát se zálivkou se zeleným ječmenem doporučuju nejdřív navázat něčím, co není tak zelené. Náš taťka se totiž té zelené barvy nějak bál, a tak jsem se rozhodla, že bude nejlepší začít si postupně zvykat na tu chuť. Můj boj za zvýšení konzumace vitamínů, minerálů a enzymů v ryze přírodní podobě pokračoval nevinnou šťávou, která byla...červená.
Ingredience:
- 3 červené řepy
- 6 jablek
- menší kus zázvoru
- 1 lžička zeleného ječmene
Postup:
V tomto pracovním postupu nemám moc co popsat. Zkrátka vše odšťavněte (zázvor velký dle chuti) a potom při podávání do každé skleničky přidejte zelený ječmen. Dejte si pozor na jeho dobré rozmíchání (mně to v té řepě jde vždy trochu hůř). Dobrou chuť!