RECEPTY SE ZELENÝMI POTRAVINAMI VI.
✿ ZELENÁ ŠŤÁVA SE ZELENÝM JEČMENEM ✿
Než si uděláme sladkou tečku za recepty (nebojte, jen recepty se zeleným ječmenem, další zdravé zelené potraviny budou následovat), ukážeme rodině zelený ječmen ve své ryzí, brčálově zelené podobě. Už ho vlastně jednou viděli, ale to nebylo v podobě zálivky tak nápadné. Potom ho skrývala červená barva v ovocné šťávě. Malinko vykoukl v ovocném smoothie a chlebu, nicméně z minula už jsou všichni zvyklí na zelenou. Zatím ale ředěnou zelenou. Dnes se bude opět jednat o šťávu, do které ještě něco málo přimixujeme. Vitamíny, minerály a enzymy, tentokráte v ryze, extrémně zelené, přírodní podobě.
Ingredience:
- 1 okurka
- 1 svazek řapíkatého celeru
- 1 limetka
- listy mladého špenátu
- máta
- 2 lžičky zeleného ječmene
Postup:
Odšťavníme okurku a celer, vymačkáme půlku limetky, přimícháme 1 - 2 lžičky zeleného ječmene a důkladně rozmícháme. Následně celou směs vlijeme do mixéru, kam přidáme ještě listy mladého špenátu a mátu a rozmixujeme. Ihned podáváme, aby se od sebe ingredience neoddělily a neusadily se. Dobrou chuť!